Étteremben utazik a nagy vadász

Terítéken a Nemzet Színésze: titkos receptek Bodrogi "papától"

Csülöktatár Bodrogi módra, ahogy a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula készíti, szigorúan tojás nélkül. Ez csak egy a Bodrogi-család akár 150 éves receptjei közül, amelyeket márciustól megkóstolhat bárki.

Bodrogik ha összefognak... képgaléria

2012.02.14 08:29

Bodrogi Gyulát nem zavarja, hogy a neve étlapra kerül, sőt kifejezetten büszke a fiára, Ádámra, amiért nem hagyja elveszni a család féltett receptjeit. A „papa”, ahogy Ádám a Nemzet Színészét nevezi, nem csak a vadászatban jártas, hanem a konyhában is.

Fotó: Shine Budapest (A galériához KATT a képre!)


Ahogy a család többi tagja is büszke a szakácstudományára. Bodrogi Ádám édesanyja, Voith Ági például még az édesanyjától, a színészlegenda Mészáros Ágitól tanulta azt a töltöttkáposzta-receptet, amit a fiának adott tovább, hogy beválogathassa a budai Bodrogi étlapjára, ha csak alkalmanként is.

A házigazda Bodrogi Ádám ugyanis azt szeretné, hogy mindig az aktuálisan a piacról beszerezhető alapanyagokból készülő ínyencségek szerepeljenek a naponta frissülő étlapon. Aki szerencsés, mindenesetre tesztelheti a híres töltött káposztát, ami legalább 6 féle húsból - csülökből, dagadóból, oldalasból, füstölt szalonnából, combból, körömből - készül, rengeteg kaporral, szigorúan savanyú káposztából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.