Étteremben utazik a nagy vadász
Terítéken a Nemzet Színésze: titkos receptek Bodrogi "papától"
Csülöktatár Bodrogi módra, ahogy a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula készíti, szigorúan tojás nélkül. Ez csak egy a Bodrogi-család akár 150 éves receptjei közül, amelyeket márciustól megkóstolhat bárki.
2012.02.14 08:29Bodrogi Gyulát nem zavarja, hogy a neve étlapra kerül, sőt kifejezetten büszke a fiára, Ádámra, amiért nem hagyja elveszni a család féltett receptjeit. A „papa”, ahogy Ádám a Nemzet Színészét nevezi, nem csak a vadászatban jártas, hanem a konyhában is.
Ahogy a család többi tagja is büszke a szakácstudományára. Bodrogi Ádám édesanyja, Voith Ági például még az édesanyjától, a színészlegenda Mészáros Ágitól tanulta azt a töltöttkáposzta-receptet, amit a fiának adott tovább, hogy beválogathassa a budai Bodrogi étlapjára, ha csak alkalmanként is.
A házigazda Bodrogi Ádám ugyanis azt szeretné, hogy mindig az aktuálisan a piacról beszerezhető alapanyagokból készülő ínyencségek szerepeljenek a naponta frissülő étlapon. Aki szerencsés, mindenesetre tesztelheti a híres töltött káposztát, ami legalább 6 féle húsból - csülökből, dagadóból, oldalasból, füstölt szalonnából, combból, körömből - készül, rengeteg kaporral, szigorúan savanyú káposztából.