2100-ról 1500-ra csökkentik a munkaerőt

"Csak" 700-an vesztik el állásukat a Vértes Erőműnél

A kormány döntése értelmében az oroszlányi Vértes Erőmű Zrt. 2100 munkahelyéből legalább 1500 megmaradhat - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

2009.06.22 15:45MTI

A kormány múlt héten szerdán döntött arról, hogy nemzetgazdasági, így többek között foglalkoztatási érdekekre tekintettel tovább működteti a Vértes Erőművet - közölte a politikus Keleti György (MSZP) kérdésére válaszolva.
Oszkó Péter azt mondta, ennek érdekében az Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. tulajdonosi eszközökkel biztosítja a társaság működését és hatékonyság növelő programot hajt végre a veszteségek minimalizálására.

A szakminiszter szerint ezzel elérhető lesz, hogy a 2100-ból legalább 1500 munkahelyet megtartsanak, a létszámleépítést nem lehet elkerülni. Hozzátette: háromszáz fő nyugállományba vonul, így mintegy kétszáz ember válik munkanélkülivé.

Keleti György felszólalásban azt mondta, hogy a gazdasági világválság miatt csökkent az ipari fogyasztók energiaigénye, ez pedig az árampiacon is érzetette hatását. Hozzátette: az oroszlányi Vértesi Erőmű Zrt. a termelési költségeinél jóval alacsonyabb áron tudta csak eladni az áramot, ezért anyagi helyzete drasztikusan romlott.

A szocialista politikus elmondta, hogy az állami tulajdonban lévő erőmű és bányaegyüttes tulajdonosi jogát gyakorló MVM Zrt. a 2100 munkavállalót foglalkoztató erőmű bezárását javasolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.