Összeesik? Nem esik össze?

Ugyan erősödött a forint, szakértők mégis újabb lehetséges mélypontot emlegetnek

A forint erősödött az euróhoz és a dollárhoz képest kedden kora reggel. Ennek ellenére a szakértők nem zárják ki, hogy a forint kedden gyengülni fog, történelmi mélypont alá is kerülhet.

2009.03.03 07:30MTI

Röviddel 7 óra előtt az euró 304,92 forintot ért a hétfő késő esti 307,22 forint után (-0,75 százalék). A dollár 244,10 forintról 241,17 forintra gyengült (-1,20 százalék).

Az euró 0,07 százalékkal 28,195 cseh koronára hanyatlott. Az euró 0,34 százalékkal 4,7470 zlotyra mérséklődött. Hétfőn az euró 308,50 forintig erősödött amiatt, hogy Kelet-Európa közel 190 milliárd eurós támogatásának a magyar javaslatát az EU vezetői elvetették a hétvégi csúcsértekezleten. Emiatt egyébként közel három százalékkal gyengült a zloty és kisebb mértékben a cseh korona.

A megfigyelők azzal számolnak, hogy ha a forint tovább gyengül, fokozódik a forintra nehezedő eladási nyomás. Az egyik devizakereskedő szerint "félő, hogy ha az euró eléri a 310 forintos történelmi csúcsot, akkor pánik tör ki".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.