Bor Barna és Joó Abigél a döntőben

Cselgáncs-eb: Mészáros arany-, Ungvári ezüstérmet nyert

Mészáros Anett aranyérmet nyert a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján, Ungvári Attila bronzérmes lett, Bor Barna és Joó Abigél is bejutott a döntőbe a mai napon.

2010.04.24 17:25MTI - Fotó: MTI

A 73 kg-os Ungvári Attila bronzérmet nyert a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A ceglédiek 21 éves büszkesége ötödik mérkőzésén a tavaly vb-harmadik, 2008-ban Európa-bajnok belga Dirk van Tichelttel szállt szembe a harmadik helyért, és a rendes mérkőzésidő hajrájában egyenlítette ki vazaaris hátrányát.

A hosszabbításban ellenfelét megintették, így végül a magyart hirdették ki győztesnek. A csütörtöki két ezüst és egy bronz után Ungvári a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg az 59. dzsúdós kontinenstornán.

A 70 kg-os Mészáros Anett aranyérmet nyert. A világbajnoki második dzsúdós negyedik mérkőzésén, a döntőben az Európa-bajnok szlovén Rasa Srakával nézett farkasszemet, aki 2-1-re vezetett kettejük eddigi három párharca után.

A negyedik összecsapáson 2:20 perc elteltével a magyar ippont érően dobta el riválisát, ám ezt a bírók még nem adták meg, tíz mp-cel később viszont már egyértelmű volt Mészáros válldobása, amellyel véget vetett a küzdelemnek. A Honvéd-Kipszer 22 éves versenyzője a magyar cselgáncssport 12. Európa-bajnoki címét szerezte meg.

Bor Barna és Joó Abigél is bejutott a döntőbe a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján. A +100 kg-os Borra a szlovén Matjaz Ceraj, a hazai közönség előtt szereplő Rupert Riess és a vb-bronzérmes litván Marius Paskevicius után, a négy között az Európa-bajnok német Andreas Tölzer várt.

A hetedik csata mindössze 46 másodpercig tartott, amikor a 23 éves paksi dzsúdós egy lábsöpréssel felborította riválisát, aki úgy dőlt el, mint egy zsák. Néhány perccel később az idén 70-ből 78 kg-ba felment Joó Abigél következett, aki harmadik meccsét sem küzdötte végig. Az elődöntőben a KSI versenyzője a francia Lucie Louette-tel találkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.