Horror a Veszprém-arénában

A Szeged hengerelt, a Veszprém krimit játszott

A Szeged 10 góllal, 26-16 arányban győzte le a lengyel bajnokot, míg az MKB Veszprém 29-28-ra nyert a vendég német Flensburg-Handewitt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitó fordulójában.

2008.10.06 08:52MTI/ ma.hu

Ráijesztett a német csapat a veszprémiekre, a 10. percben 3-7-nél időt kellett kérnie Mocsai Lajos vezetőedzőnek. Ez hatott, és négy perccel később már 7-7-et mutatott a vadonatúj Veszprém Aréna eredményjelzője. A folytatásban nagy iram és kemény csata mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

A második félidőben jobban védekeztek a hazaiak, a Flensburg nem igazán tudott gólt dobni, ráadásul Peric remekel a kapuban. Így sikerült 21-16-ra ellépni.

A németek magukhoz tértek, felzárkóztak 23-21-re. Ettől kezdve állandósult a 2-4 gólos különbség. A hajrában kettős emberelőnyben is játszottak a németek, és feljöttek 28-27-re az 56. percben.

Az egyenlítés is sikerült nekik, de óriési izgalmak közepette visszavette a vezetést a magyar bajnok, és végül begyűjtötte a fontos két pontot. A Veszprém a következő fordulóban, jövő szombaton az ukrán Zaporizzsja otthonában lép fel.




Szenzációsan kezdett a Szeged, negyedóra után már 8-2-re vezetett. A tetemes előny végig megmaradt. A hazaiak hiába próbálkoztak, mert a Tisza-partiak jobbak voltak, ráadásul Puljezevics is remekül védett.

A végén már csak az volt a kérdés, lesz-e kétszámjegyű a különbség. Lett... A szegedi gárda jövő vasárnap a KEK-finalista - és ott a Veszprémtől kikapó - német Rhein-Neckar Löwent fogadja.

Férfi BL, F csoport, 1. forduló: MKB Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 29-28 (14-14)

Férfi BL, H csoport, 1. forduló: Wisla Plock (lengyel)-Pick Szeged 16-26 (8-14)

A csoportok első két helyezettjei jutnak a középdöntőbe, a 16 közé, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.