Dolce Francia

Olaszos szongot készít Sarkozyné a nácikkal szembeni ellenállás himuszából

Egy ma is népszerű, 1943-ból származó francia hazafias dal olasz változatán dolgozik a dalszerzőként és énekesként is sikeres, olasz származású francia first lady, Carla Bruni-Sarkozy.

2011.02.15 19:03MTI

Charles Trenet szerzeménye, a Douce France (Édes Franciaország) a negyvenes években egy csapásra a náci megszállókkal szembeni ellenállás himnuszává vált. Egy közvélemény-kutatás szerint - amelyet a Midi-Libre című regionális újság publikált - a franciák 60 százaléka ma is szereti a dalt.

Meglehet, hogy az olasz feldolgozás, amely a Dolce Francia címet kapta, szerepel majd Bruni-Sarkozy készülő negyedik albumán - írta honlapján a Midi-Libre.

A first lady ügynöke azonban kedden arról beszélt a Le Parisien című napilapnak, hogy egyelőre nem dőlt el, felkerül-e a feldolgozás az új lemezre, amelynek számait zömmel Bruni-Sarkozy írta. Az ügynök annyit elárult, hogy a dal "egy része franciául, másik része pedig olaszul" csendül majd fel.

Nicolas Sarkozy elnök 2009-ben országos kampányt indított a nemzeti identitás megerősítésére, amelyben a modern társadalom számára kulcsfontosságúnak értékelte a Douce France-ben megfogalmazott értékeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.