Méregerős lett a Naga Viper
Megvan a világ legcsípősebb chili paprikája
Meglepetésre, a világ legcsípősebb chilijét nem egy mexikói vagy indián farmer termesztette, hanem egy brit.
2010.12.28 13:07drinfo.hu
A chili csípősségét bizony nem kóstolással mérik...
A chiliben levő kapszaicin (capsaicin) mennyiségét határozzák meg. Ez, a Bhuta-Jolokia esetében 1.001.304 scoville-egység volt, a Naga Viper-nél pedig 1.359.000.
Amint azt Fowler felesége a Daily Mail riporterének elmondta, az új fajtát enni is fájdalmas. Elzsibbasztja a nyelvet és végigégeti a nyelőcsövet, ahogy halad a gyomor felé.
Egy órán át biztosan nem akar senkivel beszélni az, aki ilyet harapott. Hogy miért éri meg mégis kipróbálni?
Mert endorfin-löketet - és ezzel boldogságszerű érzést - vált ki a fogyasztása.