Garnélás tészta kiváló fűszerekkel
Gasztro élmény kirándulás: érezze az óceán csókját!
Hogy mi az az óceán csókja? - A garnélás tészta fokhagymával és petrezselyemmel olyan különleges élmény, amelyet nem lehet kihagyni...
2010.11.23 16:00Bistro BazaarAz óceán csókja: Garnélás tészta fokhagymával és petrezselyemmel
Hozzávalók: vaj, oliva olaj, 4 tk darált fokhagyma, 10-12 óriás garnéla, só,
bors, petrezselyemzöld, reszelt citromhéj, egy fél lime leve.

Elkészítése:
A serpenyőben vajat és olivaolajat hevítunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vagy passzírozott fokhagymát és fél percig a vajon futtatjuk. Ezután mehet bele a garnéla, só, bors majd öt percig gyakran keverve sütjük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt citromhéjat, ráöntjük a fél lime levét, megszórjuk petrezselyemzölddel és tetszés szerinti tésztára tálaljuk.
Mészáros Gabriella, borakadémikus /Borkollégium/ ajánlata:
"Számomra nem tűnik elvetendőnek egy vadnak tűnő ötlet, nevezetesen tokaji hárslevelű pici maradékcukorral. Amire itt szükségünk van, az két dolog: sav és a garnéla finoman édeskés kontúrjai miatt leheletnyi cukor. Felfoghatjuk a fogást a könnyedség oldaláról is, ebben az esetben teljesen száraz pezsgő jöhet, például a Törley brut nature tétele. Törley nyers pezsgő, a másik pedig Tokaj Nobilis Hárslevelű 2008..."