Laptopkonyha recept ínyenceknek
Eretnek tiramisu
A legendákat sok rejtély övezi... Ki is találta ki ezt a remek, mascarponés édességet és milyen apropóból; mit tartalmaz és mit nem az "eredeti" recept; tényleg olasz-e egyáltalán, stb. A tiramisu ezekre csak vállat von, és büszkén feszít minden olasz(os) étlapon. Íme a Laptopkonyha verziója.
2012.12.24 09:29laptopkonyhaLássuk, mi kell hozzá!
50 dkg mascarpone
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 db narancs reszelt héja
1 adag kávé
1 doboz babapiskóta
3 ek kakaópor
1 ek Cointreau
vagy Amaretto
Elkészítés ideje: 25 perc + 24 óra (hűtés)
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel
Elkészítés
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat összekeverjük a mascarponéval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancs reszelt héjával. A tojás fehérjét felverjük könnyed habbá. Ezt is elvegyítjük óvatosan a mascarponekrémmel. Félretesszük.
A (kihűlt) kávét egy szélesebb tányérba öntjük, hozzátöltjük a Cointreau-t. A piskótákat egyenként megforgatjuk a kávéban, majd egy tál aljára rendezgetjük őket egymás mellé. Innentől már csak ízlés és kedv kérdése: vagy csak egy réteg piskótát készítünk és arra öntjük az egész krémet, vagy kettéosztjuk a krémet, és az első réteg krém tetejére ismét kávéba áztatott piskótákat teszünk, majd arra a krém másik felét. Úgy is variálhatjuk, hogy egy nagyon széles tálba teszünk le sok kávés piskótát, így jobban szétterítjük a krémet is. Sőt! Készíthetünk azonnal adagokat, kisebb tálakat, kelyheket használva!Mindenesetre, a végén megszórjuk a kakaóporral, majd a hűtőbe tesszük legalább pár órára; még jobb, ha egy teljes éjszakára. Tuljadonképpen még itt is dönthetünk másképpen, és csak tálalás előtt szórjuk meg a kakaóporral a krémet.
Mindenhogy finom!
Tálalás
A tálalás az elkészítési döntésünkkor megpecsételődött. A filmen "piskótakerítést" készítettünk, egy tortaformát használva, majd a karikát levéve, egy csinos szalaggal díszítettük és rögzítettük is egyben. Narancskarikák mindenképpen tovább növelik az élvezetet, bármilyen tálalási módnál.
Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
- 6:24 Brutális vihar Európa-szerte - apát és fiát elnyelte a föld
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06