Gomba, szalonna, paradicsompüré és hagyma...
Így kell alaposan megpakolni a vaddisznócombot!
Az alábbi receptet a vad húsok kedvelőinek ajánljuk: kiváló a vaddisznócomb gombával, tűzdelve, szalonnával - a többi összetevőről nem is szólva!
2012.06.06 06:29ma.huIgazi különleges lakoma! A vaddisznócombok gombamártással és burgonyafánkkal körítve nemcsak csábítóan mutatnak, az ízük is felülmúlhatatlan...Hogy készül a gombás tűzdelt vaddisznó?

Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg vaddisznócomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 8 ételízesítő
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 20 dkg gomba
A vaddisznóhúst megmossuk, szárazra töröljük. A szalonnát szeletekre vágjuk, megtűzdeljük vele a combot és bedörzsöljük ételízesítővel. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Forró olajon a húst erősen körülsütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsompürét, a fokhagymát és kevés vízzel felöntve megpároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, megtisztítjuk a gombát és a húshoz adjuk.
Ráöntjük a vörösbort, és besűrítjük. (Ha szükséges, a szószt kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.) Ízlés szerint ételízesítővel, borssal ízesítjük.
Tálaláskor a húst felszeleteljük, körülöntjük a gombás mártással és burgonyafánkkal, párolt zöldséggel körítve adjuk az asztalra.