Malacunk van, hogy ezt kipróbálhatjuk
Brandy, narancs és szegfűszeg - malaccal!
Mit ki nem lehet hozni egy két kilós bőrös malaccombból? A tűzdelt változat nemcsak ízgazdag, de páratlanul finom is.
2012.03.26 06:29ma.huHa egy igazán finom, különleges húsételt szeretnénk elkészíteni, ne sajnáljuk rá az időt. Íme, így készül a tűzdelt malaccomb:

Hozzávalók 8 személyre:
- 1 bőrös malaccomb (kb. 2 kg)
- só, bors
- 1 nagy fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2+8 narancs
- 80 gr kristálycukor
- 1 mokkáskanál őrölt mustármag
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 25-30 szem szegfűszeg
- 5 cl brandy
A malaccombot ½ órára besózzuk, bedörzsöljük frissen őrölt borssal és bőrös felével lefelé sütőedénybe fektetjük. Mellédobjuk az elnegyedelt-nyolcadolt hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal és a borral, lefedjük, majd 180 C-fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk. (kb. másfél óra).
Közben 2 narancsot forró, folyó víz alatt megsikálunk, meghámozzuk, héjukat gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, forró vízben 5 percig főzzük, leöblítjük.
Levüket kinyomjuk, lábaskába szűrjük és a cukorral, a mustármaggal, valamint a gyömbérrel sűrűre főzzük. A combot megfordítjuk, bőrét bekockázzuk, megkenjük a fűszeres narancssziruppal, sűrűn megtűzdeljük szegfűszeggel és erős tűzön, a sziruppal kenegetve pirosra sütjük. (35-40 perc).
A maradék 8 narancsot meghámozzuk, négyet felkarikázunk, négyet cikk-cakk formában bevagdosunk, 8 „virágra” bontjuk. A zsírtalanított pecsenyelét a maradék sziruphoz szűrjük, átforrósítjuk benne az előfőzött narancshéj-csíkokat, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a brandyt.
A húst részben felszeleteljük, tálra rendezzük, körberakjuk a narancsszeletekkel és a virágokkal, a mártással kínáljuk. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.
Italajánlat: félszáraz vörösbor
Kapcsolódó írások:
- Ne nyúlj a darázsfészekbe! De megeheted...
- Gombás, vega, nem uncsi rántotta
- Vagdaltként kiváló: feltét vagy mártáshoz való a csicseriborsó
- Frissítőre vágysz? Szürcsöld az uborkát!
- Rántva még jobban hasonlít a húshoz
- A rakott zöldbab besamellel az igazi!
- Vájd ki a burgonyát és töltsd meg padlizsánnal!
- Igazi hétvégi ínyencség: marhafelsál tárkonyos mártással
- Milyen a száraz churry?
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06