Egy finom mártással még jobb a csirkemell!
Repetára csábít a csirke gombába mártva
Aki kedveli a csirkehúst és szereti különlegesebb ízekkel párosítani, az egyszerűen elkészíthető gombamártással kiválóan feldobhatja!
2012.05.27 07:29ma.huHa a megszokott elkészítési módokat már unjuk, és a köret sem elég változatos, fogyasszunk egy kellemes, gombás mártást a csirkemellhez!

Hozzávalók:
- 3 vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2,5 dl csirkehúsleves
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Mártáshoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejszín
- 25 dkg gomba
- citromlé
- bors
A kockára vágott hagymát a vajon, fedő alatt 10 percig pároljuk, hozzáadjuk a levest és lefőzzük. A felszeletelt csirkemellet és a csokorba kötött petrezselymet beletesszük, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőmérsékleten megpároljuk.
A felolvasztott vajba beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, hogy ne legyen habos. Behabarjuk a tejszínnel, majd a mártást 10 percig főzzük.
A húst kiemeljük, az átpasszírozott húslevest és a vékony szeletekre vágott gombát a mártáshoz keverjük, felfőzzük. Citromlével és borssal ízesítjük. A húst tálaláskor a mártással leöntjük.