Egy finom mártással még jobb a csirkemell!

Repetára csábít a csirke gombába mártva

Aki kedveli a csirkehúst és szereti különlegesebb ízekkel párosítani, az egyszerűen elkészíthető gombamártással kiválóan feldobhatja!

2012.05.27 07:29ma.hu

Ha a megszokott elkészítési módokat már unjuk, és a köret sem elég változatos, fogyasszunk egy kellemes, gombás mártást a csirkemellhez!

Hozzávalók:

-
3 vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2,5 dl csirkehúsleves
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors

Mártáshoz:

- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejszín
- 25 dkg gomba
- citromlé
- bors

A kockára vágott hagymát a vajon, fedő alatt 10 percig pároljuk, hozzáadjuk a levest és lefőzzük. A felszeletelt csirkemellet és a csokorba kötött petrezselymet beletesszük, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőmérsékleten megpároljuk.

A felolvasztott vajba beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, hogy ne legyen habos. Behabarjuk a tejszínnel, majd a mártást 10 percig főzzük.

A húst kiemeljük, az átpasszírozott húslevest és a vékony szeletekre vágott gombát a mártáshoz keverjük, felfőzzük. Citromlével és borssal ízesítjük. A húst tálaláskor a mártással leöntjük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.