Igazi ínyenc csemege a marcipános csiga
Nem lehet csigalassúsággal enni ezt a marcipánost
Az biztos, hogy ezt a finomságot sokkal hamarabb lehet elkapkodni, mint elkészíteni: a marcipános csigák abszolút jó vendégvárók!
2012.05.26 07:29ma.hu - Fotó: verdenbelle.blogspot.comHa egy igazi különlegességet szeretnénk felszolgálni vendégeinknek, vagy magunknak a kellemes teadélutánhoz, nevezzünk be egy kis marcipános csigára.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 7,5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj, só
A vajas tésztához: 7,5 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj.
A töltelékhez: - 10 dkg mazsola - 15 dkg marcipánmassza - 7,5 dkg porcukor - 1 teáskanál őrölt fahéj - 2 evőkanál porcukor - 6 evőkanál baracklekvár.
Az élesztőt 1 teáskanál cukorral és kevés tejjel simára keverjük, letakarva 15 percig pihentetjük. A vajas tésztához a lisztet a vajjal gyorsan összegyúrjuk és két darab pergamenpapír között 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd kis időre a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a kelt tészta megmaradt hozzávalóit jól összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. 30 percig pihentetjük, majd a vajas tészta nagyságának kétszeresére nyújtjuk. A vajas lapot a közepére fektetjük és a kelt tésztát ráhajtjuk.
Ezután kinyújtjuk, majd kétszer egymásra hajtogatjuk, és 15 percig a hűtőszekrénybe rakjuk. A hajtogatást még kétszer megismételjük. A mazsolát beáztatjuk. A marcipánt a porcukorral, a fahéjat pedig a cukorral összekeverjük.
A pihentetett tésztát 40x55 cm nagyságúra nyújtjuk, megszórjuk a marcipánnal, a lecsurgatott mazsolával és a cukros fahéjjal, majd hosszában szorosan feltekerjük.
Két cm-es darabokra vágjuk, sütőlapra fektetjük és megsütjük. Még forrón megkenjük a felforrósított baracklekvárral.