Szárnyas, különleges ízesítéssel

Amikor mézes-mázos a csirke szava

A csirkemell elkészítésére számos lehetőség van, de az ízletes, "mézes-mázos" változat alighanem mindenkinek elnyeri a tetszését!

2012.05.18 06:29ma.hu

Mi lehetne a csirkemellhez finomabb, mint egy vadonatúj mártás, bőséges aromákkal? Próbáljuk ki a Mézes-mázos csirkét!

Hozzávalók:

- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl ketchup
- 1,5 dl méz
- 4 evőkanál borecet
- 1 evőkanál Worchester-szósz
- ½-½ kávéskanál kakukkfű, oregano, bazsalikom, paprika, bors, só
- 1 füstölthús ízű kocka
- 4 db csirkemell

Egy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a hús kivételével és lassú tűzön pároljuk, amíg besűrűsödik és simává válik. Utána lehűtjük.

A kicsontozott csirkemelleket bekenjük olajjal és roston kb. 8 percig mindkét oldalukat megsütjük, gyakran kenegetve a mártással. Tálalás előtt ismét átkenjük a mártással.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.