Finom, könnyű és társaságban süthető...
Ami elmaradhatatlan a grillezőről!
Itt a kerti grillezések, az erkélyen sütögetések ideje - no és mi más kerülhetne elsősorban a grillezőre, mint egy finom nyársonsült?
2012.05.15 06:29ma.huNincs ideálisabb a tavaszi-nyári időszakban a nyársonsültnél, ha a kerti grillezéshez keresünk megfelelő "sütnivalót". Hogyan készítsük elő?

Hozzávalók:
- 90 dkg rostélyos
- 2 zöldpaprika
- 12 kis gomba
- 12 kis paradicsom
- 1 hagyma
- 1 kisebb cukkini
Pác:
- 125 ml baracklé
- 30 ml citromlé
- 60 ml olaj
- delikát grill
- fűszerkeverék
- worchester-szósz
A húst 2 centis kockákra vágjuk, a pác hozzávalóit összekeverjük és leöntjük vele a húst. Legalább fél napig hűtőben állni hagyjuk.
A hagymát nagyobb cikkekre, a cukkinit és a paprikát darabokra vágjuk. A zöldségeket a hússal váltakozva nyársra tűzzük, majd grillen 8-10 perc alatt, a páclével kenegetve, minden oldalát megsütjük.