Hús helyett, körettel kiváló
"Fasírtot csinálok belőled!" - a karfiol nem bánja
Karfiolból is készíthető fasírt - a húst kerülőknek ideális finomság lehet, ráadásul ugyanúgy felszolgálható körettel, mint bármi más.
2012.05.07 06:35ma.huAki szereti a fasírtot, de éppen nem ehet húst, vagy vegetáriánus változatban készítené el ezt a finomságot, rajta: a karfiol fasírt ideális választás.

A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, beleteszünk reszelt hagymát, fokhagymát, borsot, vegetát, pirospaprikát és ízlés szerint fűszereket.
Utána liszttel és egy kicsi reszelt burgonyával összeállítjuk.
Zsemlemorzsába megforgatjuk - melybe tehetünk egy kicsi szárított búzacsírát is -, és kisütjük.
Petrezselymes, borsós rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.