Isteni a paradicsomos-tejszínes cukkinimártás
Ne éljünk tésztátalanul: íme hozzá egy verhetetlen mártás!
Ha vegetáriánusok, vagy csak "vega-hangulatban" vagyunk, már itt is a ma esti könnyed vacsora, a paradicsomos-tejszínes cukkinimártás tollhegytésztával.
2012.04.19 06:29laptopkonyhaVegetáriánusok kedvence is lehet ez a mennyei mártásos tészta - mivel hús nélkül még csak-csak lehet élni, de tészta nélkül igazán nem érdemes, biztos, hogy ez lesz az ideális megoldás! Jó társaság és egy pohár száraz vörösbor erősen javallott a paradicsomos-tejszínes cukkinimártáshoz és a tollhegytésztához...

Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
40 dkg cukkini 6 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
30 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve cukor
4 tk szárított borsmentalevél
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
2 dl főzőtejszín
1 maroknyi friss bazsalikom só
40 dkg tollhegy (penne) tészta parmezán sajt
Elkészítés
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, ezután kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A hagymát apróra, a cukkinit kis kockákra vágjuk, a fokhagymát vékonyan szeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, a borsmentát, a petrezselyemzöldet, a cukrot, a cukkini- és a paradicsomkockákat.
Addig főzzük, amíg a cukkini éppen megpuhul. Belekeverjük a tejszínt. Kifőzzük a tésztát, és a friss bazsalikommal együtt a mártáshoz keverjük; ha túl sűrű, a tészta főzővízével hígíthatjuk.
Tálalás
A tányérokra adagolt ételt megszórjuk reszelt parmezánnal.