Cukros, finom és milyen ismerős...!
Csábuljon el otthon egy briósra!
A briós mindenki számára ismerős lehet, hiszen a pékségben reggelente csábító látványt nyújt - otthon is elkészíthetjük azonban.
2012.04.02 06:29ma.hu - Fotó: kochbar.deHa szeretjük a brióst, nyugodtan nekiláthatunk otthon is megcsinálni - nem túl gyors az elkészítése, mert a tésztát többször állni kell hagyni, de megéri!

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 8 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- egy csipet só
- 60 dkg liszt
A tejben felolvasztjuk a vajat és feloldjuk benne a sót. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, amit hagyunk felfutni.
Belerakjuk a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, egy keményebb tésztává. Kb. 30 percig langyos helyen kelni hagyjuk, majd ismét átdagasztjuk és még 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 24 részre osztjuk. Az egyes darabokat 30 cm hosszúra nyújtjuk, henger alakúra sodorjuk. Kettesével összecsavarjuk és a tészta végét a fonottas felső végéhez visszahajtjuk, a végeket aládugjuk.
Így kis fonottasakat kapunk. Ismét állni hagyjuk 30 percig.
A tetejét tejjel megkenjük, mákkal vagy diós cukorral meghintjük és kisütjük.