Dióval és mákkal is nagyon finom
Hogy süssünk kelt beiglit otthon?
Ünnepi menükből sem maradhat ki, de egy kellemes délutánhoz is ideális kínálnivaló a kelt beigli - hogyan készítsük el otthon?
2012.03.25 07:29ma.huGyakran eszünkbe jut, milyen jó lenne néhány szelet kelt beigli? A karácsonyok ízletes süteményét bármikor otthon is elkészíthetjük.

Hozzávalók:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztet, és a vajjal jól kidolgozzuk és megkelesztjük.
A darált diót vagy mákot mézzel és vízzel elkeverjük, rákenjük a tésztára, tekerjük és sütjük.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 8:18 Felborult egy motoros kishajó a Dunán, egy embert még keresnek
- 6:10 Szokatlan jelenségre figyeltek fel a bálványosi Csiszárfürdőn
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 18:34 Higiéniai problémák egy wellness-szállóban, a NAV leengedte a medence vizét
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06