Kókuszgolyócskákat otthon!
Hogy készül a Raffaello?
Neve hallatán az imádnivaló kókuszos golyócskák képe megjelenik a képzeletünkben - a raffaellót azonban otthon is elkészíthetjük.
2012.04.01 07:35ma.hu - Fotó: grandmotherrecipies.blogspot.comOlyan finomságokat, mint a kókuszos raffello golyók, magunk is alkothatunk otthon. A masszát hosszabb ideig kell állni hagyni, de ez az egyetlen hátránya...

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kókuszreszelék
- 1 db vagy 3 db (akkor keményebb lesz és nem kell 1/2 na-pig hűteni) 90 g-os tejpor
- mogyoró, dió vagy mandula
1 dl vízben felfőzzük a cukrot, még melegen hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt, beletesszük a tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. Jól elkeverjük és hűtőben hosszú ideig pihentetjük, legalább 1/2 napig.
Ha 3 db tejporral csináljuk, csak 20-30 percig. Amikor már jó kemény a massza, golyókat formálunk belőle, közepébe beletesszük a mandulát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.