Könnyű előétel is lehet
Vagdaltként kiváló: feltét vagy mártáshoz való a csicseriborsó
Feltétként, nyers salátákkal és mártásokkal is felszolgálható a csicseriborsó vagdalt - könnyed és ízletes!
2012.03.21 06:29ma.huKönnyű elkészíteni és több módon is felhasználható a csicseriborsó vagdalt - gyors és ízletes feltét vagy mártáshoz való válik belőle.

Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó
- 4 kanál graham liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, olaj a sütéshez.
A csicseriborsót éjszakára áztassuk be, másnap öblítsük le, kevés vízben főzzük egészen puhára, majd krumplinyomón törjük át.
Keverjük bele az apróra vágott fokhagymát, sózzuk és gyúrjuk össze a liszttel. Formáljunk belőle kis gombócokat és bő olajban süssük ki.
Adhatjuk feltétként vagy nyers salátákkal és mártásokkal (tartár, ketchup, stb.). Csicseriborsót natura boltokban kaphatunk.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06