Könnyű előétel is lehet
Vagdaltként kiváló: feltét vagy mártáshoz való a csicseriborsó
Feltétként, nyers salátákkal és mártásokkal is felszolgálható a csicseriborsó vagdalt - könnyed és ízletes!
2012.03.21 06:29ma.huKönnyű elkészíteni és több módon is felhasználható a csicseriborsó vagdalt - gyors és ízletes feltét vagy mártáshoz való válik belőle.

Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó
- 4 kanál graham liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, olaj a sütéshez.
A csicseriborsót éjszakára áztassuk be, másnap öblítsük le, kevés vízben főzzük egészen puhára, majd krumplinyomón törjük át.
Keverjük bele az apróra vágott fokhagymát, sózzuk és gyúrjuk össze a liszttel. Formáljunk belőle kis gombócokat és bő olajban süssük ki.
Adhatjuk feltétként vagy nyers salátákkal és mártásokkal (tartár, ketchup, stb.). Csicseriborsót natura boltokban kaphatunk.