Tejszínes, csábító gyümölcsös desszert
Nyár a télben a gyümölcsrizsben!
A gyümölcssaláta télen-nyáron jól esik - a gyümölcsrizs is vetekszik azonban vele: könnyed, friss, édes, tejszínnel és anélkül is készíthető. Lássunk hozzá!
2012.02.09 06:29ma.hu - Fotó: eveandapple.blogspot.comSokak kedvence a gyümölcsrizs - elkészítése sem nehéz, a rizs, a tejszín és a gyümölcsök kevesére pedig télen-nyáron ideális desszert!

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 dkg vaj
- 2-3 evőkanál cukor
- 50 dkg fagyasztott vagy konzerv gyümölcs
- 3 dl tejszín
- a díszítéshez 2 dl tejszín
A rizst a felforralt (2dl) vízbe tesszük addig főzzük, amíg a folyadékot magába szívja. Egy másik lábosban a tejet felforraljuk. Végül ha megfőtt a rizs, a tejet is ráöntjük.
Kissé megsózzuk, a vaníliás cukorral ízesítjük és a vajat is hozzáadjuk. Kis lángon 8-10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve a cukrot belekeverjük és szorosan lefedve hagyjuk kihűlni. Így a rizs a saját gőzében puhul meg.
A tejszínt kemény habbá verjük és lazán a kihűlt rizsbe keverjük. Egy mély tálat langyos vízzel kiöblítünk és a rizst a gyümölccsel rétegezve beletöltjük. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, fél napig dermesztjük, végül tálra borítjuk.
A tejszínhabbal díszítjük.