Tartalmas zöldség sajttal ízesítve
Könnyű és fincsi: a padlizsán sajttal az igazi!
A sajtos padlizsán ízletes, könnyen elkészíthető és a gyomornak sem nehéz - ebédként és könnyed vacsoraként is fogyasztható.
2012.02.05 07:29ma.huHa kedveljük a sült, párolt zöldségeket egy kis sajttal ízesítve, tökéletes választás lesz számunkra a sajtos padlizsán.

Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 sárgarépa
- 2-3 dkg reszelt sajt
- só, bors, olaj
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gyökeret, répát és fedő alatt megpároljuk. Ha már puha, hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, melyet előzőleg fél órára besóztunk, majd leöblítjük.
Fűszerezzük sóval, borssal. Pár perc alatt megpuhul, ekkor lapos tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a reszelt sajtból és tejfölből álló keveréket és grillsütőben készre sütjük.
Kapcsolódó írások:
- Evett már vacsorára Napsugártányérokat?
- Hogyan lehet panírozni tojás nélkül?
- Rengeteg zöldség, de a reszelt sajt a csúcs!
- Indiai édesség egyszerű összetevőkkel!
- Fűszeres, krémes, sonkás: ínyenc mártás tésztához is
- Tavaszi köret, hűsítő bor - a mai csirkemell tartozékai!
- Mozsárból kenyérre: kiváló előétel babbal!
- Változatos menüt zellerfőzelékkel!