Kínálja a mozsaras babot!
Mozsárból kenyérre: kiváló előétel babbal!
Ha egy jó kis előételt szeretnénk, keresve sem találunk jobbat a mozsaras babnál - elkészítéséhez azért kell némi előkészület.
2012.01.28 07:29ma.huRemek előétel készíthető babból, amelyet kenyérre kenve a legérdemesebb fogyasztani. Hogyan készül a Mozsaras bab?

Hozzávalók:
- 25 dkg fehérbab
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl hidegen sajtolt étolaj
- só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld
A babot éjszakára beáztatjuk, másnap tiszta vízzel leöblítjük, megfőzzük. Amikor félig megpuhult, megsózzuk. Ha puha, leszűrjük, átpaszírozzuk vagy mozsárban megtörjük.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, a tűzről levéve megborsozzuk, sózzuk, pirospaprikával ízesítjük, majd jól elkeverjük a babbal és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Kenyérre kenve fogyasztjuk savanyú paprikával vagy zöld paradicsommal.