Ezek után már sok lesz a második fogás

Az ízek királya: tárkonyos bárányleves

Egy igazán gazdag és ízekkel teli leveshez van szerencsénk. A tárkonyos báránylevessel akár jól is lakhatunk, így nem árt, ha a második fogás kissé visszafogottabb...

2011.12.28 06:29ma.hu - Fotó: martyhobby.blogspot.com

A tárkonyos levesek rajongói egy egészen különleges, bárányhússal készült változatnak is örülni fognak, feltéve persze, ha maga a hús is a kedvenceik közé tartozik.

Fotó: martyhobby.blogspot.com

Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg báránylapocka
- 30 dkg vegyes zöldség (répa, gyökér, karalábé)
- 20 dkg mirelit zöldbab
- 1 kis fej hagyma
- 2 ág friss tárkony (vagy egy mokkáskanál szárított)
- 1,5 dl tejföl
- 1-1 evőkanál liszt és olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- citromlé
- mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
- kevés törött bors

A megmosott, leszárított és dobókocka nagyságúra darabolt bárányhúst leforrázom és öt percig hagyom állni, ezután leöblítem és leszűröm. Az olajon megfuttatom a finomra aprított hagymát, hozzáadom a húst, a felkockázott zöldséget és a feldarabolt zöldbabot.

Együtt pirítom néhány percig, majd felöntöm másfél liter hideg vízzel. Sóval, borssal ízesítem, és csendesen forralom. Ha a hús megpuhult, belekeverem a liszttel és kevés levessel simára kavart tejfölt és beleszórom a finomra vágott tárkonyt.

Jól kiforralom, majd a tűzről levéve citromlével és citromhéjjal fűszerezem. Apróra vágott tárkonnyal vagy petrezselyemzölddel meghintve tálalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.