Finom és nem szokványos sütemény
Csábítsunk csokis perecekkel!
Ízletes és kiadós sütemény, ráadásul nem is mindennapi - könnyen elcsábulnak a vendégek egy kis csokis perecre!
2012.01.22 07:30ma.hu - Fotó: fahej-cafe.blogspot.comEgyszerű elkészíteni, mégis nem mindennapi, különleges ez a süti: készítsünk az érkező vendégek számára csokis pereceket!

Hozzávalók:
- 375 g liszt
- 40 g kakaó
- 175 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- só, 250 g puha vaj
A mázhoz: 100 g zsíros tortamáz (12 dkg cukrot 10 dkg csokoládéval és egy kis pohárka vízzel sűrűre főzünk. A tűzről levéve, simára keverjük és ha kihűlt egy kis vajat is keverünk hozzá.)
A hozzávalókat összekeverjük (pl. a turmixgép dagasztójával) majd kinyújtjuk. Ha ragadna, egy időre hidegre tesszük. A tésztából ceruzanagyságú hengert formálunk kb. 17 cm-es darabokat vágunk és perec formára alakítjuk.
Előmelegített sütőben 3-4-es fokozaton, 12-15 percig sütjük. A mázhoz valókat forró vízfürdőben simára keverjük és megkenjük a pereceket.