Ugyanolyan jó, mint a tofu és a szójakocka
Csak liszt és kávé kell a vega húshoz
Igen egyszerű a glutén elkészítése: a vegetáriánus húsban csupán két összetevő van, és hasonlóan használhatjuk, mint a tofut vagy a szójakockát.
2012.01.07 07:29ma.hu - Fotó: veggie-world.com - hsaba.comA glutén vagy vegetáriánus hús elkészítése egyszerű, de hosszabb ideig kell állni hagyni a tésztát, míg felhasználjuk.

Hozzávalók:
- 1/2 kg finomliszt
- 1 csésze feketekávé
A lisztet a feketekávéval, kis vízzel közepes keménységűre gyúrjuk. Hideg vízzel telt tálba tesszük, úgy, hogy a víz ellepje a tésztát. Egy éjszakára benne hagyjuk, de legalább 3-4 órát.
Másnap vagy 3-4 óra múlva a tésztát a víz alatt megmossuk, hogy kijöjjön belőle a keményítő. A mosást addig végezzük, amíg a víz már nem tejszerű.
A glutént bármilyen étel mellé adhatjuk, fűszerekkel süthetjük, főzhetjük, mint a tofut vagy a szójakockát.