Ízletes fánkocskák gyümölcsjoghurttal
Joghurtba a fánkot?
Szívesen kisütne hétközben egy könnyed, joghurtos finomságot? Lásson neki a joghurtos fánkocskáknak. Nem fog csalódni!
2011.12.01 06:29ma.huTéli délutánokon különösen örülünk egy kis csábító édességnek - nem mindennapi fánkot készíthetünk gyümölcs joghurttal. Lássunk hozzá!

Hozzávalók:
- 225 g liszt
- 125 g porcukor
- 0,5 kávéskanál sütőpor
- 175 ml tej
- ghí a sütéshez
- 6 dl joghurt
- 150 g cukor
- 20 dkg eper, szeder, vagy málna
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a tejet olyan sűrűségűre, hogy megálljon a fakanálon. Egy vizes evőkanállal a forró ghíbe szaggatunk annyit, amennyi kényelmesen elfér a zsiradék felszínén anélkül, hogy összeérnének.
Ügyeljünk, hogy a ghí hőmérséklete ne legyen túl magas, máskülönben a fánkocskák nem sülnek át. 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket, és egy szűrőre szedjük.
Egy tálban habverővel összekeverjük a joghurtot, a cukrot és az összetört gyümölcsöt. Tálalás előtt legalább 10 percig áztatjuk ebben a szószban a fánkocskákat.