Ez a zöldbabfőzelék meleg nélkül is jóízű!
Hideget hidegben? Pedig úgy finom
Meglepő lehet, de a hideg zöldbabfőzelék remek csemege, ráadásul kiváló köretnek. Nem a megszokott módon kell elkészíteni.
2011.11.22 06:29ma.huMeglepően hangozhat a hideg zöldbabfőzelék - elkészítési módja persze nem olyan, mint a megszokotté. Lássuk, hogyan csináljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg zöldbab
- 2 őszi- vagy 3 sárgabarack liszt
- só, cukor
A zöldbabot megtisztítjuk, kézzel 3-4 cm-es darabokra tördeljük, kevés sós vízben megpároljuk.
Egy másik edényben a kimagozott, apróra vágott barackot kevés vízben puhára főzzük, esetleg cukorral ízesítjük.
A zöldbabot és a barackot a levével együtt összeöntjük, csomómentesen elkeverünk benne 1-2 kanál lisztet (keményítőt), összeforraljuk. Hidegen tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 22:55 Meteorológia: immár több mint egy évtizede hóínség jellemzi Budapest éghajlatát
- 20:53 Agrometeorológia: kiadós csapadék segíti a friss vetést
- 16:31 Megakadályozták egy ortodox püspök húsvéti zarándoklatát Moldovában
- 14:27 Betiltották Virginia állam zászlaját a római istennő fedetlen melle miatt
- 12:22 Elismerné a Krím félszigetet Oroszország részeként az USA - Bloomberg
- 10:49 Elkészült a TAL vezeték bővítése, Csehországnak nincs szüksége orosz kőolajra
- 8:37 Szívműtéten esett át Nyilasi Tibor
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06