Ez a zöldbabfőzelék meleg nélkül is jóízű!
Hideget hidegben? Pedig úgy finom
Meglepő lehet, de a hideg zöldbabfőzelék remek csemege, ráadásul kiváló köretnek. Nem a megszokott módon kell elkészíteni.
2011.11.22 06:29ma.huMeglepően hangozhat a hideg zöldbabfőzelék - elkészítési módja persze nem olyan, mint a megszokotté. Lássuk, hogyan csináljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg zöldbab
- 2 őszi- vagy 3 sárgabarack liszt
- só, cukor
A zöldbabot megtisztítjuk, kézzel 3-4 cm-es darabokra tördeljük, kevés sós vízben megpároljuk.
Egy másik edényben a kimagozott, apróra vágott barackot kevés vízben puhára főzzük, esetleg cukorral ízesítjük.
A zöldbabot és a barackot a levével együtt összeöntjük, csomómentesen elkeverünk benne 1-2 kanál lisztet (keményítőt), összeforraljuk. Hidegen tálaljuk.