Könnyed desszert joghurttal
Csábítsuk el a vendégeinket vaníliával és málnával!
Ha unjuk már a nehéz süteményeket délutáni desszert gyanánt, próbáljunk ki egy könnyed joghurtos krémet, vaníliával és málnával!
2011.11.06 07:29ma.huEgy könnyed, tejszínes, málnás krémre a legelutasítóbb vendég is elcsábul - a családtagokról nem is beszélve.

Hozzávalók 4 személyre:
- 600 gr málna
- 2+2 dl tejszín
- 8 babapiskóta
- 4 evőkanál málnapálinka vagy mandulalikőr
- 2 evőkanál porcukor
- 8 dl joghurt
- 2 evőkanál méz
- 2+1 tasak vaníliás cukor (30 gr)
A málnát tálcára terítjük, 1/3 részét, a legszebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a többit áttörjük. A babapiskótákat elmorzsoljuk-összetörjük, 4 öblös pohár aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 evőkanál likőrrel.
A málnapépet elkeverjük a porcukorral és 2 tasak vaníliás cukorral, arányosan elosztva a babapiskóta tetejére öntjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk. A joghurtot habosra keverjük a mézzel, kíméletesen hozzáadjuk a tejszínhabot, a poharakba öntjük, letakarjuk és legalább 2 órára behűtjük.
Tálaláskor felverjük a maradék 2 dl tejszínt a maradék 1 tasak vaníliás cukorral, csillagbetétes habzsákba szedjük, vastagon bevonjuk vele a krém tetejét.
A félretett málnaszemekkel, citromfű- vagy mentalevélkékkel díszítjük, esetleg 1-2 csipet reszelt csokoládéval vidámítjuk. Fontos: a málna kényes gyümölcs.
Ha nem feltétlenül szükséges, ne mossuk meg, mert könnyen elázik-összetörik. Ha saját kertünkben terem, érdemes vízzel lepermetezni, hagyni megszáradni és azután leszedni.
Kapcsolódó írások:
- Egzotikus salátát a hideg estékre!
- Részegesen jobb a meggy?
- Szeretne egy egészen új pudingot?
- Ez igen: egészséges, csalogató édesség grépfrúttal!
- Őszi illat, őszi finomság: így készül a narancskrém!
- Fotók - Fincsi, mézes, krémes, sajtos: mindez 80 kalória alatt!
- Lehet! Ne mellőzd a finomságot, de csökkentsd a kalóriát!