Ha kell egy tápláló leves...
Nem kőleves, csak köles - de nagyon finom!
Ha unjuk már a megszokott leveseinket, próbáljunk ki valami újdonságot: a kölesleves elkészítése nem nehéz, és igazán egészséges étel.
2011.09.20 06:29ma.hu - Fotó: samai.inA köles igen egészséges és tápláló étel, ezért nem rossz ötlet köles levest felszolgálni az ebédhez. Elkészítése sem nehéz.

Hozzávalók:
- 1/2 csésze hántolt étkezési köles
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál kukoricaolaj
- tengerisó
- 100 g sütőtök
Vágjuk a hagymát kockára és pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a megmosott kölest, pirítsuk tovább pár percig.
Engedjük fel vízzel, sózzuk meg.
Ha a köles már puha, adjuk hozzá a durvára reszelt sütőtököt és főzzük még egy-két percig, a finomra vágott petrezselyemzöldeket tálaláskor hintsük rá.
Kapcsolódó írások:
- Kell káposzta? Sajttal és sülve egye!
- Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak
- Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?
- Hogy érzi magát a gomba a paprikában?
- Kukoricázzunk: ideális köret kaporral!
- Még legyen harapható: könnyű ebéd karfiolból és tojásból
- Bolonduljon meg a kukorica saláta is!
- Együnk több kölest
- Együnk okosan! A köles tápláló és egészéges