Kiváló zöldséges ebédnek való...
Kell káposzta? Sajttal és sülve egye!
A káposztarajongóknak ideális ebéd-ötlet lehet a sajtos, sült kelkáposzta: igazi újdonság, ráadásul nagyon ízletes.
2011.09.19 06:29ma.huHa kedveljük a zöldséges ételeket, és valami újdonságra vágyunk, próbáljuk ki a sült kelkáposztát sajttal.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej (70-80 dkg) kelkáposzta
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 2 evőkanál zabkorpa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- késhegynyi törött bors
- a mártáshoz 2 dl tejföl
- 1 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- a tepsihez 1 evőkanál olaj és ugyanennyi zsemlemorzsa
A kelkáposztáról letisztítom a külső, fonnyadt részeket, majd leveleire szedem és forrásban lévő sós vízben 3 percig főzöm. Ezután leszűröm és félreteszem. A hagymát tisztítás után nagyon finomra vágom.
A zabkorpát összekeverem az egyik tojással, megsózom, megborsozom, hozzáadom a hagymát, a reszelt sajt felét és a mustárt. Egy kisebb tepsit kikenek és morzsával behintem. A margarint habzásig hevítem a liszttel, felöntöm a tejjel, és kevergetés közben sűrűre főzöm. Hagyom, hogy kissé kihűljön.
A sajtos keverékkel megkenem a kelleveleket és szorosan össze-csavarva, két végüket behajtom. A kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom. A megmaradt tojást habosra keverem a tejföllel és a fehér mártáshoz adom.
Sóval, borssal ízesítem, majd ráöntöm a kel-tekercsekre. Előmelegített, forró sütőben szép barnáspiros kérget sütök a tetejére.
Kapcsolódó írások:
- Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak
- Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?
- Hogy érzi magát a gomba a paprikában?
- Kukoricázzunk: ideális köret kaporral!
- Még legyen harapható: könnyű ebéd karfiolból és tojásból
- Bolonduljon meg a kukorica saláta is!
- Végre tudni szeretné, hogy készül?
- Fehér borban lesz mámoros a csirke