Szójaszósszal is kóstoljuk meg!
Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?
A csirke elkészítésének számtalan módja van, szójával azonban talán nem fogyasztjuk túl gyakran. Íme egy különleges recept.
2011.09.17 07:29ma.huNem megszokott, különleges ízt adhatunk a csirkének szójaszósszal - köretként burgonyát ugyanúgy kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kicsontozott csirkemell
- 1 púpozott teáskanál Vegeta
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 tyúkhúsleves-kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vágott petrezselyem-zöld
- törött fekete bors
- 4 adag, elősütött, fagyasztott burgonya
A csirkemelleket két-két darabra vágjuk, húskalapáccsal kissé kiverjük, vegetával meghintjük, megborsozzuk és mindkét oldalát lisztbe mártjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsdarabok mindkét oldalát hirtelen átsütjük rajta. Ezután rálocsoljuk a szójaszószt, ráöntünk 1 dl vizet, belemorzsoljuk a húsleveskockát és 10 percig fedő alatt pároljuk.
A párolás végén belekeverjük a petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd a felesleges levet elpárologtatjuk. Közben a sütőben átforrósítjuk a fagyos burgonyát és a szójás csirke mellé tálaljuk.