Sültek mellé, de főzeléknek is remek
Kukoricázzunk: ideális köret kaporral!
Különösen jó ötlet a nehezebb köreteket nem kedvelőknek egy kicsit megbolondított kukoricasalátát készíteni a főételhez.
2011.09.15 06:29ma.hu - Fotó: gardening-techniquesSült húsok mellé köretnek, de főzeléknek is ideális ez a könnyedén elkészíthető étel: a kukoricasaláta kaporral.

Hozzávalók:
- 80 dkg (2 doboz) konzerv kukorica
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 csokor kapor
- 3 dkg margarin
- ízlés szerint vegeta
- törött fehér bors
A kukoricát leszűrjük. A levét összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel. A kaprot megmossuk és finomra aprítjuk. A forró margarinon megforgatjuk a kukoricaszemeket, majd ráöntjük a keményítős tejszínt.
Rászórjuk a vegetát és a borsot, majd folytonos kevergetés közepette sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a kaprot, de már nem forraljuk, csak befedjük.
Ünnepi sült mellé köretnek tálaljuk, vagy főzelékként, feltéttel avagy nélküle kínáljuk.