Újabb videós köszöntő a honatyától

Pettkó András húsvétra is üzent a "netpolgároknak"

A Húsvét a keresztény hagyomány legnagyobb és legdrámaibb ünnepe, Jézus Krisztus szenvedésének és feltámadásának ünnepe - Pettkó András országgyűlési képviselő kamerák elé állt húsvéti köszöntőjével.

2009.04.10 16:00ma.hu

Kamerák elé állt ismét Pettkó András országgyűlési képviselő. Húsvéti köszöntőjét forgatta le, és nyomban feltöltötte a kedvelt filmnézegető oldalakra.

Első nap ötszáz fölé kúszott a nézettség. Előző videó-köszöntőjét huszonötezernél több érdeklődő töltötte le. Karácsonyra készült az éppen egyperces mozi, népszerűsége azóta is töretlen, a nézettség folyamatosan nő, bár már a hó is elolvadt, és más ünnepre készülünk.

A Karácsonyi kisfilm vidám, daloló képviselőt mutatott, a Húsvéti üdvözlet más politikussal ismerteti meg az érdeklődőket. Szép, veretes Ady költemény (A szép Húsvét) egy versszakát idézi fel a honatya, majd a feltámadás misztériumáról hallunk ismertető szavakat.

Templombelső képei váltakoznak, kórusmuzsika csendül. Végül elhangzik és képeslapszerű feliratozással is megjelenik: „Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!”

A parlamentben Pettkó András volt az első, aki sajtótájékoztatóit rövid videó-összefoglalókban kihelyezte a web-re. Digitálisan elkötelezett embernek vallja magát, javaslataival igyekszik az országgyűlési munka elektronizációját is felgyorsítani.

Felszólalásait a Tisztelt Házban „Kedves Netpolgárok” megszólítással kezdi a hagyományos formák mellett, amennyiben Informatikát érintő törvényjavaslatról tárgyalnak. „Óh, Tavasz, óh, Húsvét, Emberek ősi biztatója…” - szavalja egy karosszékből a költő sorait Pettkó András a digitális felvételen.

A hátteret egy polcról belógó ódon írógép tölti be. Mintha azt jelképezné: ha irodalomról van szó, még van becsülete a régi szerszámnak, a ragyogóan fényes, fekete Olivettinek?

Régi és új, digitális és hagyományos megfér egymással, ha örök értékű szavak hangzanak el. Ha nem is ilyen szándékkal készült a klip, ez is üzenete Pettkó András Húsvéti köszöntőjének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.