"A nép a kormány lemondását akarja"

Tunézia - újabb tüntetés a fővárosban

Folytatódnak a tüntetések a tunéziai fővárosban: csütörtökön mintegy ezren vonultak Tuniszban az eddigi uralkodó párt székháza elé, s a hadsereg figyelmeztető lövéseket adott le, hogy a tiltakozók ne próbáljanak átmászni a székház udvarát körülvevő falon - közölte egy jelen lévő tudósító.

2011.01.20 15:07MTI

"A nép a kormány lemondását akarja" - skandálták a tüntetők, és "Nem félünk már tőletek, árulók", valamint "RCD, kifelé!" szövegű transzparenseket tartottak a magasba, az utóbbival a bukott Zin el-Abidin ben Ali elnök pártjára, az Alkotmányos Demokratikus Egyesülésre utalva.

A korábbi napokon történtekkel ellentétben a demonstrálóknak most sikerült eljutniuk a belügyminisztériumhoz és onnan folytatni útjukat az RCD-székházig, erőszak nélkül túljutva a Habíb Burgiba sugárút vékony rendőrkordonjain. A harckocsik, amelyeket több napja állított a hadsereg a székház elé, csütörtök reggel már nem voltak ott.

"Én önökkel vagyok. Nem fogunk lőni önökre, csak az a lényeg, hogy a gyűlés békés legyen" - intette nyugalomra a tömeget a hadsereg egy ezredese, és az emberek megtapsolták.

A tunéziai utcák népe és az ellenzék egy része élesen bírálja, hogy Ben Ali volt csapatának nyolc tagja benne van a hétfőn alakult átmeneti kormányban, s ott olyan kulcsposztokat birtokolnak, mint a belügyi, a védelmi, a külügyi és a pénzügyi tárca.

Csütörtökön egyébként mindegyikük lemondott RCD-tagságáról és pártbeli megbízatásairól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.