Nehéz a szlovák kormányalakítás

Fico a Smernek követeli a házelnöki tisztséget

Ha valóban ellenzékbe kényszerül az Irány-Szociáldemokrácia (Smer), akkor a párt magának követeli a szlovák parlament házelnöki bársonyszékét - jelentette ki Robert Fico a szlovák rádió szombati vitaműsorában.

2010.06.19 18:14MTI

"Amennyiben a kormány és a végrehajtó hatalom kialakításánál következetesen alkalmazzák az arányosság elvét, akkor ugyanolyan következetességgel kell eljárni a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsában is. Azt a pártot, amelynek majdnem 35 százaléka van, s amelyet ellenzékbe kényszerítenek, megilleti a nemzeti tanács elnökének tisztsége" - hangsúlyozta a kormányfő-pártelnök.

Szerinte a Smer hasonlóan jogot formál azoknak az ellenőrző szerveknek - például a Közbeszerzési Hivatal - a vezetői tisztségeire is, amelyeket az eddigi kormány alatt az ellenzék töltött be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.