Ez már bizony így marad

Felejtős: semmi esély a szlovák nyelvtörvény módosítására

A politikai zsarolás maradt a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) egyetlen eszköze arra, hogy megváltoztassa a szlovák államnyelvtörvényt. Az ellenzéki pártok nem támogatják az MKP alkotmánybírósági beadványát a nyelvtörvény módosításáról - írja a Magyar Hírlap.

2009.08.11 08:12Havariapress/ Magyar Hírlap

A magyar párt ezért azt fontolgatja, hogy ha a szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) nem írja alá a beadványát, nem támogatja a KDH-jelölt megválasztását az Európai Néppárt alelnöki posztjára.

A jogszabály körül kialakult helyzetről cikkezett a Profil című osztrák hetilap. Az újság utalt arra, hogy az Európai Parlament Szlovákiával és Magyarországgal foglalkozó munkacsoportja tavaly sikeresen közvetített a magyar nyelvű tankönyvek ügyében.

A munkacsoport vezetője, az osztrák szociáldemokrata Hannes Swoboda viszont azt mondta a lapnak, hogy önmérsékletet remél mindkét féltől a nyelvvitában.

Súlyos helyzete ellenére a felvidéki magyarság politikai képviselete tovább tagozódhat, ha Bugár Béla új alakulata után bejegyzik Bósza János Jogegyenlőségért Magyar Polgári Pártját is, amelynek a kezdeményező bizottsága szombaton megtartotta első összejövetelét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.