A kérdéssel a nemzetközi sajtó is foglalkozik

Az ENSZ-hez fordul Magyarország a szlovák nyelvtörvény miatt

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához és az Európa Tanácshoz fordul Magyarország a szlovák nyelvtörvény miatt - mondta Balázs Péter külügyminiszter hétfőn az MTI kérdésére, azt követően, hogy Sólyom László államfővel és Németh Zsolttal, a Fidesz szakpolitikusával folytatott megbeszélést Budapesten.

2009.08.03 14:50MTI

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet mellett az Európa Tanácshoz és az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához is fordul Magyarország a nyelvtörvény miatt. Az ügyben emellett fontos lesz a lisszaboni szerződés életbelépése is, hiszen az EU reformszerződése az alapjogi chartát is magába foglalja majd, s ebben a dokumentumban vannak a diszkriminációt tiltó rendelkezések is - mondta a külügyminiszter.

Balázs Péter rámutatott: a kérdéssel a nemzetközi sajtó is kiemelten foglalkozik, de a Külügyminisztérium nem tervez külföldi kommunikációs kampányt az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.