99%-os feldolgozottság

Cseh választás - A szociáldemokraták győztek

A Cseh Szociáldemokrata Párt diadalmaskodott az előre hozott képviselőházi választásokon Csehországban, de szorosabban a vártnál.

2013.10.26 18:03MTI
MTI

A szavazókörzetek 99 százalékában leadott szavazatok összeszámlálása után a szociáldemokraták kapták a voksok 20,56 százalékát, ami jóval kevesebb a vártnál.

A második helyen az Andrej Babis milliárdos vállalkozó által alapított IGEN mozgalom végzett 18,68 százalékkal. Ez meglepetésnek számít, bár a választások előtti utolsó felmérések már jelezték Babisék előretörését.

A harmadik helyen végzett Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja 14,99 százalékot szerzett, Ez a kommunisták megerősödését jelenti, hiszen három éve 11,27 százalékot kaptak a választáson.

A három tömörülésen kívül bejutott még az alsóházba a TOP 09 (11,84), a Polgári Demokratikus Párt (7,67), a Tomio Okamura vállalkozó vezette Virradat (6,92) és a kereszténydemokraták (6,78).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.