Szinte biztos

Cseh választás - Vélhetően a szociáldemokraták nyertek

A részeredmények alapján nagy valószínűséggel a Cseh Szociáldemokrata Párt nyerte az előre hozott képviselőházi választást Csehországban.

2013.10.26 16:21MTI
MTI

A mintegy 14 800 szavazókörzet 60 százalékában a leadott szavazatok összeszámlálása után a szociáldemokraták kapták a voksok 21,67 százalékát, a második helyen az Andrej Babis milliárdos vállalkozó által alapított IGEN mozgalom áll 18,66 százalékkal, míg a kommunisták 16,08 százalékkal a harmadik helyen vannak.

A három tömörülésen kívül a részeredmények szerint bejut még a parlamenti alsóházba a TOP 09 (10,25), a Tomio Okamura vállalkozó vezette Virradat (7,34), a Polgári Demokratikus Párt 7,09 és a kereszténydemokraták (6,88).

A részeredmények szerint a választási részvétel 58 százalékos.

Bohuslav Sobotka szociáldemokrata pártelnök a választások után adott első nyilatkozatában elismerte, hogyha a választás végeredménye is hasonló lesz, a vártnál nehezebb lesz a kormányalakítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.