Pakisztán

Terrorfenyegetés: a lahori amerikai konzulátust is kiürítették

Külügyi illetékesek szerint majdnem minden, a lahori konzulátuson dolgozó amerikai diplomata Iszlámábádba utazott.

2013.08.09 08:02MTI
Fotó: MTI

Terrorfenyegetés miatt az amerikai külügyminisztérium elrendelte az amerikai konzulátus részleges kiürítését a pakisztáni Lahor városban, és arra kérte az országba készülő amerikai állampolgárokat, hogy halasszák el útjukat - jelentette pénteken a CNN.

A hírtelevízió által idézett, de meg nem nevezett külügyi illetékesek szerint majdnem minden, a lahori konzulátuson dolgozó amerikai diplomata Iszlámábádba utazott. Egy külügyi illetékes azt mondta, hogy a minisztérium elővigyázatosságból kényszerült erre a lépésre, mert az a számos külföldi és pakisztáni terrorszervezet, amely folyamatosan követ el támadásokat az országban, állandó fenyegetést jelent az amerikai állampolgárokra nézve. Mindazonáltal az intézkedés nincs összefüggésben a mintegy húsz közel-keleti és észak-afrikai iszlám országban működő amerikai diplomáciai külképviselet közelmúltbeli ideiglenes bezárásával - tette hozzá.

A konzulátus a muzulmán íd al-fitr ünnep idején, egészen vasárnapig mindenképpen zárva lesz, de újbóli kinyitásának napját még nem jelölték ki.

Meghan Gregonis, az iszlámábádi amerikai nagykövetség szóvivője ehhez annyit tett hozzá, hogy a fenyegetettség, amelyet az Egyesült Államok észlel, kifejezetten a lahori konzulátusra vonatkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.