Gázai hadművelet

Rendkívüli arab csúcs összehívását kérik a palesztinok

Az arab államfők rendkívüli csúcsértekezletének összehívását kérte vasárnap este a Mahmúd Abbász vezette Palesztin Hatóság, hogy elemezzék a Gázai övezet körül kialakult helyzetet.

2012.11.18 23:28MTI

Az Arab Liga kairói közleménye szerint a kérést már továbbították is az államfőknek. Az még nem ismeretes, hogy mikor lenne a csúcsértekezlet.

Az arab külügyminiszterek szombaton már tartottak rendkívüli ülést a témáról, és egyebek között elhatározták, hogy felülvizsgálják a tagállamoknak a békekezdeményezéseket illető álláspontját.

A diplomáciai erőfeszítések keretében Izraelben tárgyaló francia külügyminiszter vasárnap leszögezte, hogy "a háború nem választható lehetőség, soha nem az". Laurent Fabius szerint a nemzetközi közösségnek közbe kell lépnie. "Két kulcsszó van: a sürgősség és a tűzszünet" - mondta Tel-Avivban tartott sajtótájékoztatóján.

Fabius vasárnap Izraelt és a palesztin területeket látogatta meg, és felajánlotta Franciaország jószolgálatait a gázai tűzszünet érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.