Irán készen áll változtatni a hozzáállásán

Az amerikai kormánnyal rendezné az iráni elnök az atomvitát

Az Egyesült Államokkal való kétoldalú tárgyalások keretében rendezné az atomvitát Mahmúd Ahmadinezsád.

2012.09.25 19:09MTI

Az iráni elnök kedden New Yorkban, diákok előtt beszélt meglepő javaslatáról, amelyet azután a politikus saját honlapja ismertetett. "Az atomvita elsősorban egy Irán és az Egyesült Államok közötti politikai ügy. Ha az Egyesült Államok visszavonul (ebben a kérdésben), senki másnak nem lesz kifogása az iráni nukleáris program ellen" - idézte az internetes oldal az iráni államfőt. Ahmadinezsád szerint éppen ezért kellene az ügyet a jelenlegitől eltérő keretek között rendezni.
 
"Irán készen áll arra, hogy átgondolja az Egyesült Államokhoz való negatív hozzáállását és javítsa a vele való kapcsolatot" - hangoztatta az iráni államfő, majd hozzátette, ennek feltétele azonban az, hogy az amerikai kormány több megértést tanúsítson az iráni magatartás iránt. Az iráni atomprogramról tíz éve folytat - eddig eredménytelen - eszmecserét Teherán és az 5+1-es csoport, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjából (Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia, Oroszország) és Németországból áll. Ahmadinezsád az ENSZ Közgyűlésének 67. ülésszaka alkalmából tartózkodik New Yorkban. Az iráni elnök szerdán szólal fel az általános vitában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.