A szíriai eseményekről

Törökországban tárgyal a CIA igazgatója

A szíriai konfliktussal kapcsolatos legutóbbi fejlemények megvitatása céljából Törökországba látogatott David Petraeus, a CIA igazgatója.

2012.09.03 19:27MTI

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője vasárnap este rendkívüli biztonsági intézkedések közepette magángéppel érkezett meg Isztambulba. 

Az Aksman török napilap értesülése szerint Petraeus a véres konfliktus sújtotta közel-keleti országban történt terrorista cselekményekkel, illetve a hatóságok által terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) legutóbbi akcióival kapcsolatban folytat megbeszélést török tárgyalópartnereivel, többek között Hakan Fidannal, a török titkosszolgálat (MIT) vezetőjével és Recep Tayyip Erdogan kormányfővel. 

A CIA igazgatójának március óta ez a második törökországi látogatása. Törökország a Bassár el-Aszad szíriai államfő elleni népfelkelés tavaly márciusi kirobbanása óta már több tízezer szíriai menekültet, köztük több száz katonaszökevényt fogadott be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.