Négy embert sebesült meg

Pokolgépes merénylet a szíriai hadsereg főparancsnokának hivatala közelében

Pokolgépek robbantak vasárnap Damaszkusz központjában a szíriai hadsereg főparancsnokának hivatala közelében, négy embert sebesült meg.

2012.09.02 17:10MTI

A vasárnapi támadással feltehetőleg egy olyan épülőfélben lévő épületet vettek célba, amely a hadsereg vezérkari főnökei egyesített bizottsága elnökének hivatalától 200 méterre van - közölték nevük elhallgatását kérő kormánytisztviselők. Az épület a hivatal őralakulata tisztjeinek laktanyája, de mivel átépítés alatt áll, üres volt a két robbanás pillanatában. A sebesültek a hadsereg tisztjei - tették hozzá. A tévé tudósítója azt mondta: "A sebesültek könnyebb sérüléseket szenvedtek, és anyagi kár is keletkezett".

A szóban forgó központi negyed előkelő lakónegyed, és ebben található számos nagykövetség is.

A pokolgépes támadás tényét megerősítette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (SORH) jogvédő szervezet.

Egy kis iszlamista lázadószervezet, a Szíriai Szabad Hadsereghez tartozó "A próféta unokáinak brigádja" azt írta Facebook-profilján, hogy támadást hajtottak végre "a vezérkari főnök épülete ellen Damaszkusz központjában", és ezt "a derajai mészárlások megtorlásául tették".

Az AFP szerint egyelőre nem lehetett ellenőrizni az üzenet hitelességét. A SORH szerint augusztus 25-én - a hadsereg több napi offenzívája után - több mint 300 holttestet találtak a Damaszkuszhoz közeli Derajában.

Pokolgépes merényletben meghalt 15 civil szombat este a főváros egyik déli peremkerületében - jelentette a hivatalos szíriai média, amely "egy fegyveres terrorista csoportnak" tulajdonította a támadást. A pokolgépet egy Suzuki típusú gépkocsiba rejtették el, és az autót asz-Szbeina kerület egyik mecsete közelében állították le, de nem messze egy palesztin menekülttábor is van - közölték a médiumok.

Asz-Szbeina kerület közismerten a felkelők mellett áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.