A fele még hátravan
Gasztronómiai programok a nemzeti parkokban
A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.
2014.10.25 09:00MTI
A programhoz kapcsolódva Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán kóstolhatnak meg a látogatók helyben termelt alapanyagokból készült helyi ízeket, termékeket - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.
A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert árucikkek is gazdagítják, amelyek védett természeti-, vagy Natura 2000 területeken megtermelt, helyi alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és az őrségi dödölle.
A speciális ízek mellett kézműves kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programokat, amelyekről bővebben itt és ezen az oldalon lehet tájékozódni.